Οργασμός: μπορεί να γίνει καλύτερος;
Το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση επηρεάζουν αρνητικά. Η ωρίμανση, αλλά και η συζήτηση με το σύντροφο, βοηθάνε πολύ.

Παίζει ρόλο η ηλικία μιας γυναίκας στον οργασμό; Τα προκαταρκτικά παίζουν μεγάλο ρόλο; Οι ορμόνες τι ρόλο παίζουν; Υπάρχει τελικά το περιβόητο σημείο G; Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα απαντά στις ερωτήσεις που σε απασχολούν…

-Πολλ…

Το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση επηρεάζουν αρνητικά. Η ωρίμανση, αλλά και η συζήτηση με το σύντροφο, βοηθάνε πολύ.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Παίζει ρόλο η ηλικία μιας γυναίκας στον οργασμό; Τα προκαταρκτικά παίζουν μεγάλο ρόλο; Οι ορμόνες τι ρόλο παίζουν; Υπάρχει τελικά το περιβόητο σημείο G; Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα απαντά στις ερωτήσεις που σε απασχολούν…

-Πολλές γυναίκες που έχουν κλειτοριδικό οργασμό αισθάνονται άσχημα να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να τις ερεθίσει με τον τρόπο αυτό. Η γυναίκα που λειτουργεί κλειτοριδικά για να φτάσει στον οργασμό δεν πρέπει να ντρέπεται αλλά να ζητάει από τον σύντροφό της να την ερεθίζει και εκείνος στην κλειτορίδα της.

-Θα πρέπει να ζητάει από τον σύντροφό της να αφιερώνουν χρόνο στα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, χάδια ή φιλιά, προκειμένου να μπορέσει να διεγερθεί επαρκώς.

-Όσο μεγαλώνει ηλικιακά τόσο αυξάνει την οργασμική της ικανότητα. Οι γυναίκες που είναι στην αρχή της σeξουαλική τους ζωής έχουν λιγότερους οργασμούς σε σχέση με αυτές που είναι τουλάχιστον 5 χρόνια σeξουαλικά ενεργές.

-Μπορεί να βιώνει οργασμούς σε κάθε ηλικία της ζωής της. Μάλιστα όσο μεγαλώνει και ωριμάζει μαθαίνει να αναγνωρίζει, να ζητάει και να απολαμβάνει αυτό που τη διεγείρει.

-Παράγοντες που εμποδίζουν τη γυναίκα να βιώσει τον οργασμό είναι οι λανθασμένες πεποιθήσεις γύρω από το σeξ, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η σχέση με τον σύντροφό της, το πώς αντιλαμβάνεται και αισθάνεται με το σώμα της και με την εικόνα της γενικότερα, καθώς και το πώς αντιλαμβάνεται τη σeξουαλικότητά της.

-Μια γυναίκα που νιώθει άσχημα με το σώμα της για παράδειγμα, αντί να συμμετέχει ψυχοσeξουαλικά, παρατηρεί το πώς φαίνεται και έχει άγχος για το πώς φαίνεται στα μάτια του συντρόφου της. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεται να απολαύσει.

-Με την αύξηση των επιπέδων άγχους και στρες στις γυναίκες, διαταράσσονται και οι γυναικείες ορμόνες που σχετίζονται και επηρεάζουν τη σeξουαλική επιθυμία και διέγερση.

-Το σημείο G συνδέθηκε έντονα σε προηγούμενες περιόδους με τον οργασμό της γυναίκας και μελέτες υποστήριζαν ότι βρίσκεται στο έσω άνω τριτημόριο του κόλπου. Το σημείο G υποσχόταν έντονους, μαγικούς οργασμούς. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον αυτό το σημείο δεν υπάρχει.

 tlife.gr

65
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Ένας παντρεμένος επιχειρηματίας συναντά σε ένα επαγγελματικό ταξίδι ένα πανέμορφο κορίτσι
Μήπως σας πονάνε συνέχεια τα πόδια; Δείτε ΤΙ φταίει και ΠΩΣ να το αντιμετωπίσετε!
Κρήτη: Η παπαδιά δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση του παπά και εκείνος είχε φύγει ταξίδι με την ερωμένη του
Το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο περπάτησε στην πασαρέλα ως «βασίλισσα»
Η φώτο της 14χρονης κόρης των Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς & Μάικλ Ντάγκλας σαρώνει στο instagram. O λόγος; Μόλις τη δείτε θα καταλάβετε!
Πατρινή πρόσφερε 1.300.000 ευρώ για να αγοραστεί πανάκριβο «όπλο» κατά του καρκίνου
Σπάνια φωτογραφία δείχνει την Θεσσαλονίκη με τείχος
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ σήκωσαν πανό για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα
My Market: Πως κέρδισαν το στοίχημα της Βερόπουλος
6 στάσεις ύπνου για να καταπολεμήσετε την αϋπνία και να αποκοιμηθείτε μέσα σε δευτερόλεπτα